insert recort-updatate recort ve repeat region sorunu

Adobe Dreamweaver & Macromedia Ultradev

insert recort-updatate recort ve repeat region sorunu

Mesajgönderen besyo78 » Cmt Eyl 02, 2006 13:22

insert recort-updatate recort ve repeat region yaparken dreamweaverin hazır menülerini kullanıyorum. Fakat bi türlü bu işi başaramadım.sürekli aşağıdaki veya benzer bi hata veriyor:

Teknik Bilgiler (destek personeli için)

Hata Tipi:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] '(bilinmiyor)' dosyası kullanılamadı; dosya zaten kullanımda.
/ben/sayfam.asp, line 113


Tarayıcı Tipi:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; DeluxeNetwork; .NET CLR 1.1.4322)

Sayfa:
POST 76 bytes to /ben/sayfam.asp

POST Data:
ogrenciler=kayacand&kullanici_adi=denemeeeee&sifre=654654sdf&MM_insert=form1




bu 113.satırda da:
MM_editCmd.ActiveConnection = MM_editConnection
bu var.ekte dosyayı ve db sini gönderiyorum.
şimdiden teşekkür ederim
Eklentiler
recort.rar
(11.13 KiB) 99 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
besyo78
 
Mesajlar: 16
Kayıt: Sal Ağu 17, 2004 9:55

Veritabani islemleri

Mesajgönderen aysosm » Pzr Eyl 03, 2006 13:49

IIS kullaniyorsan bunun gibi hatalari "sansür" "sansür" gorursun soylemem lazim...

Sana tavsiyem ucretsi asp ve veritabani hizmeti veren sitelerden birinde dene dosyalarini...

Cok iyi olmasa bile ben
www.1asphost.com kullaniyorum...

Senin derdin sanirim 2 ihtimalli bir sorun...

DNS bağlantı kulladıysan veri tabanı bağlantısını yaparken Sistem veritabanı olarak kullandığında veritabanı dosyan kullanımda olduğundan dosyan açamıyor olabilir... Sana tavsiyem DNS-less bağlantı kullan...

Yada veritabanı dosyan açıkken ön izleme yapmaya çalışıyorsan o tarz hata verebilir...


Kayıt Güncelleme Hakkında başka bir arkadaş için video hazırlamıştım istersen bakabilirsin..

Sorun varsa [email protected] adresine mail atabilirisin

http://home.1asphost.com/freenuke/duzelt.html
Kullanıcı avatarı
aysosm
 
Mesajlar: 65
Kayıt: Çrş Şub 08, 2006 0:32

ODDBc zannedersem

Mesajgönderen besyo78 » Pzr Eyl 03, 2006 15:48

Öncelikle mesajıma çabuk cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Sorun tamamen düzelmedi.Şöyle yaptım.dreamweaverdeki bütün kayıtlı sitelerimi sildim.ve denetim masasında yönetimsel araçlardaki ODBC deki tanımladığım veriyi de sildim.bilgisayarı yeniden başlattım(ki bu yapmadan olmuyor). bir dns bağlantısı varsa 2 sayfayla çalıştığmda hemen aynı hatayı veriyor.sonra yine aynı işlemleri yapıyorum tekrar düzeliyor. DNsless bağlantısından bahsetmişsiniz.Kod yaazmayı bilmiyorum.Dream da nasıl yapılıyor dnsless.Bir de hazırladığım site bilgisayarımda çalışıyor ama domainddl.com da ücretsiz yerim ar asp destekli orada çalışmıyor.bahsettiğiniz 1asphost.com da aynı prıblem olur mu acaba.?biraz detaylı olacak ama başka bi problemim daha var.ben kullanıcı adi ve şifreli bir öğrenci not sistemi hazırlamaya çalışıyorum.kullanıcı adı ve şifre database de notlarla aynı tablodaysa problm yok.Ama ben kullanıcı adı ve şifreyi ayrı tabloya aldığımda( aynı database içinde) ilişkilendirmeyi nasıl yapacağım?ekte hazırladığım db yi gönderiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Eklentiler
recort.rar
(11.13 KiB) 75 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
besyo78
 
Mesajlar: 16
Kayıt: Sal Ağu 17, 2004 9:55

Veritabani

Mesajgönderen aysosm » Pzr Eyl 03, 2006 16:30

Kardes.. DNS-Less baglanti icin kodlama bilmene gerek yok...

Asp ve Access kullanacaksan nasil yapacagini basit sekilde anlatam...

Mdb uzantili dosyanın c:/inetpub/web/db/data.mdb seklinde oldugunu varsayarsak...

Her zaman foruma bakmak zorunda kalmaman icin dw de kodu nasil bulacagini soyleyem...

Connetction dediginde DNS degil diger secenegi isaretle..Sona Help'e tıkla...

Sırası ile

Creating a DSN-less connection------>Using a virtual path to connect to a database
-------->Linklerini tıkla....

Ordaki örnekte..."Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & Server.MapPath ("/jsmith/data/statistics.mdb") şeklinde kısım var....

Benim altı çizili yerdeki kısmı senin veritabanının adresi olacak şekilde değiştirmen lazım...

Şu şekilde olacak -------->


"Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & Server.MapPath ("/web/db/data.mdb")

2. soruya gelince... Her ASP desteği veren ücretsiz site veritabanı hizmetide verecek diye bişi yok... Benim veridiğim sitede veritabanı hizmetide var... Ama en güzeli kendine bir ücretli bir host bulman....

Bir asp sayfasında 2 farklı veritabanına bağlantı sağlayamazsın ama zaten buna gerek yok tek bir veritabanında 2 farklı tablo oluşturup onlara recordset oluşturabilirsin hata vermez...


Şu anda iş yerindeyim yarın sana daha detaylı yardımcı olabilirim umarım...

Çözemezsen yardımcı olmaya çalışırız...
Kullanıcı avatarı
aysosm
 
Mesajlar: 65
Kayıt: Çrş Şub 08, 2006 0:32

problemi hallettim

Mesajgönderen besyo78 » Pzt Eyl 04, 2006 18:44

Öncelikle teşekkür ederim.
Dreamdan önizleme yapmayınca problem olmuyor.dolayısıyla ilk problemimi hallettim.
benim sormak istediğim daha önce dediğim gibi kullanıcı adı ve şifre yi aynı database içinde farklı tabloyla bağlamak nasıl olacak.Yani bir database var.içinde 2 tablo var.birinde üyelerin bilgileri diğerinde ise kullanıcı adı ve şifreler olack. hazırladığım databasede örneği verdim.
umarım anlatabilmişimdir.Ayrıca yardımlarınız için çok teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
besyo78
 
Mesajlar: 16
Kayıt: Sal Ağu 17, 2004 9:55

Access Billiyorsan

Mesajgönderen aysosm » Pzt Eyl 04, 2006 19:47

Abicim veritabanında kullanıcı adı ve şifresi olan bir tablo oluştur... Birincil anahtarı OgrenciID yap... Ogrenciler hakkında bilgilerin olacagı kısım ile aynı OgrenciID olsun... Ama sadece sayı olsun Otomatik sayı olmasın..

Senin verdiğin access dosyasında hiç iişki yoktu... İlişki ekle ve şifrelerin olduğu tablo ile ögrenci bilgilerinin oldugu tablodaki ogrenciID yi bire-bir ilişkili yap... Birleşme türüne tıkla ve 3. yü seç..

aslında hala senin dosyalarına bakıyorum da bazı hatalar var... Eger istediğin gibi olursa sana gönderirim...
Kullanıcı avatarı
aysosm
 
Mesajlar: 65
Kayıt: Çrş Şub 08, 2006 0:32

suna bir bakarsan senirim...

Mesajgönderen aysosm » Pzt Eyl 04, 2006 21:53

bazi sorunlar olmasina ragmen istedigin gibi sifre ve ogrenci kimligi kısmını ayırdım....
Eklentiler
ders.rar
(30.1 KiB) 92 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
aysosm
 
Mesajlar: 65
Kayıt: Çrş Şub 08, 2006 0:32

Merhaba

Mesajgönderen besyo78 » Cum Eyl 08, 2006 14:37

Hocam siz beni yanllış anladınız.Benim derd,m tabloları ayırmak değil bunun nasıl yapıldıüını öğrenmek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
besyo78
 
Mesajlar: 16
Kayıt: Sal Ağu 17, 2004 9:55

bilgisayarımda çalışıyor

Mesajgönderen besyo78 » Pzt Eyl 11, 2006 16:28

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified

/besyo78/mydetails/login.asp, line 24


bilgisayarımda çalışıyor ama siteye yükleyince böyle bir hata veriyor neden acaba?
Kullanıcı avatarı
besyo78
 
Mesajlar: 16
Kayıt: Sal Ağu 17, 2004 9:55

Re: bilgisayarımda çalışıyor

Mesajgönderen aysosm » Pzt Eyl 11, 2006 19:37

besyo78 yazdı:Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified

/besyo78/mydetails/login.asp, line 24


bilgisayarımda çalışıyor ama siteye yükleyince böyle bir hata veriyor neden acaba?


Büyük ihtimalle veritabaninin dizindeki yerini yazarken yanlislik olmustur.....

"Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & Server.MapPath("/webadresi/veritabani/vtadi.mdb")

Bu ornek 1asphost.com adresi gibi ucretsiz bir adreste, home.1asphost.com/webadresi gibi bir alanin oldugunda

ana klasörün içinde veritabani adinda bir klasörün içinde vtadi.mdb diye access dosyan olduğunda kullanabileceğin bir deyimdir. sadece adlarini değiştir...

eğer DNS kullanmıyorsan tabii.. Bu sadece DNS-Less bağlanti için
Kullanıcı avatarı
aysosm
 
Mesajlar: 65
Kayıt: Çrş Şub 08, 2006 0:32


Dön Dreamweaver & Ultradev

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 1 misafir

cron